Adatbázis hírek

Egyesült a ResearcherID és a Publons

2019. április 15-től minden nyilvános ResearcherID profil automatikusan átkerült a Publons felületére. A szerzőknek ezzel kapcsolatban nincs teendőjük függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e már ResearcherID és/vagy Publons profillal.
A Publons profilon egy új, javított környezetben követhetők nyomon a publikációk, a hivatkozások, menedzselhetők a Web of Science rekordok, valamint a tudománymetriai mutatók mellett a bírálói munka is nyilvántartható.

magyar

Web of Science tréningek májusban

Májusban is folytatódik a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát bemutató magyar nyelvű online tréningsorozat a A Web of Science Group és a Clarivate Analytics szervezésében. A 45-60 perc hosszúságú, magyar nyelvű képzéseken a Webex online platformon lehet részt venni.

Választható tréningek:

magyar

Magyar nyelvű online Web of Science tréningek februárban

Az EISZ és a Clarivate Analitycs szeretettel vár minden érdeklődőt a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát bemutató magyar nyelvű online tréningsorozatra. A 45-60 perc hosszúságú, magyar nyelvű képzéseken a Webex online platformon lehet részt venni.

Választható tréningek:
 
magyar

Tájékoztatás az Elsevier adatbázisokkal kapcsolatban

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ szervezetében működő EISZ 2018 márciusában kezdte meg az egyeztetést az Elsevierrel a 2019-re vonatkozó előfizetéseiről. Mivel a hónapok óta zajló tárgyalási folyamat nem vezetett eredményre és a ScienceDirect, Scopus és SciVal adatbázisok előfizetésére vonatkozó szerződés 2018. december 31-én lejárt, az Elsevier tájékoztatása szerint 2019. január 11-től Magyarországon megszűnik a hozzáférés ezekhez az adatbázisokhoz.
magyar

Oldalak