Elsevier Open Access publikálási lehetőség a Szent István Egyetemen

Open Access szerződést kötött a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központban működő Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) és az Elsevier globális információelemzési, tudományos és egészségügyi tartalomszolgáltató vállalat.
 
A hároméves megállapodás keretében az EISZ konzorciumban résztvevő intézmények felhasználói több mint 2500, az Elsevier és a partnerei által megjelentetett tudományos folyóirat közel 16 millió cikkéhez férnek hozzá a ScienceDirect platformon. A szerződés továbbá elősegíti a nyílt hozzáférésű tudományra való költségsemleges átállást azáltal, hogy a tagintézményeknél affiliációval rendelkező szerzők minden további APC költség nélkül jelentethetnek meg open access cikkeket a megállapodásban szereplő folyóiratokban. Bővebb információ az Open Access Pilot-ról az alábbi linken érhető el.
 
A támogatás feltétele, hogy a publikáció levelező szerzőjének jogviszonyban kell állnia a Szent István Egyetemmel és a cikken az intézményi affiliáció feltüntetése szükséges.

A szerződésben szereplő folyóiratok listája az alábbi linken érhető el:
https://www.elsevier.com/__data/assets/excel_doc/0011/920657/Journal-list-Hungary-1-November-2019-upate.xlsx

A szerződés keretében támogatott cikktípusok: szakcikk, összefoglaló cikk.
 
Szerzői útmutató

További kérdéseikkel, kérjük a SZIE intézményi kapcsolattartóját keressék:
Elérhetőségek:
Molnár Szilvia
Telefon: 06-28-522-000/1171-es mellék
E-mail: molnar.szilvia@lib.szie.hu