Előfizetett folyóiratok

Útmutató a táblázatok használatához:

A mezőgazdasági vonatkozású folyóiratok mellett a Könyvtár állományában a Gazdaság, Műszaki tudomány, Nyelvoktatás, Számítástechnika, Számvitel, Társadalomtudomány, Természettudomány és Történelem májú periodikumok, valamint Statisztikai kiadványok is elérhetők.

Az eligazodás elősegítése érdekében a táblázatban a folyóiratok tartalmát leginkább kifejező témakörök kerültek kiemelésre.

A táblázat két elemből épül fel: a témakör, ezen belül a folyóiratcím és a raktári szakjel.

Témakör / Folyóiratcím oszlop: Az azonos témakört magában foglaló folyóiratok egymás alatt találhatók meg ábécé sorrendben.

A folyóirat címe, mely egyben hivatkozás is, a folyóirat honlapjára mutat. Azon folyóiratok esetében, amelyeknek nincs saját honlapja, de megtalálhatók a MATARKA adatbázisban (Magyar Folyóiratok Tartalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa), ennek az elérése került feltüntetésre. A MATARKA adatbázis a Magyarországon megjelenő folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetőségét teszi lehetővé. Az adatbázis az alábbi linken érhető el: www.matarka.hu

Raktári szakjel oszlop: Az oszlopban található linkre kattintva az adott folyóirat leírása érhető el a Könyvtárunk nyilvános katalógusában (http://opac3.godollo.szie.hu/). A folyóiratok meglévő állományadatait a Példányazonosító oszlopban található jelzetre kattintva, a megjelenő részletes űrlapon a Bibliográfiai alapegység tartalmazza.