PhD hallgatóknak

PhD hallgatóinknak módszertani segítséget nyújtunk az adatbázisok, katalógusok használatában, tanácsokat adunk a hatékony kereséshez és a helyes szakirodalmi hivatkozás elkészítéséhez, MTMT adminisztrátoraink támogatják a hallgatók regisztrációját, adatfeltöltését az MTMT rendszerben.

A módszertani segítségnyújtás a Könyvtár Tájékoztató Szolgálatán vehető igénybe. Emellett lehetőség van előzetes időpontegyeztetéssel egyéni vagy csoportos konzultációra is jelentkezni.

Tájékoztató Szolgálat elérhetőségei
Hasznos információk
Folyóiratlisták
MTMT regisztráció, publikációk felvitele
PhD dolgozatok kezelése a Könyvtárban

Tájékoztató Szolgálat elérhetőségei

E-mail cím: tajekoztatas@lib.szie.hu

Telefon: 06-28/522-000/1173

Személyesen: Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár, Kölcsönzőpult

oldal tetejére

Hasznos információk

A doktori iskolák képzési tervéről, követelményrendszeréről több helyen is tájékozódhatnak, a doktori iskolák honlapja mellett az Országos Doktori Tanács honlapján az egyes doktori iskolákra lehet keresni intézményenként és tudományáganként is. A doktori iskola adatlapján az alapadatok és statisztikák mellett a működési szabályzatok, képzési tervek, valamint tervezett és megtörtént doktori védések is megtalálhatók.

oldal tetejére

Folyóiratlisták

Több doktori iskola ajánlott folyóiratlisták összeállításával segíti a hallgatók publikálását, amelyeket a követelményrendszerben lehet megtalálni. A megfelelő folyóiratban történő publikáláshoz a hazai és nemzetközi tudományos lektorált folyóiratokról tájékozódni lehet az MTA honlapján a Doktori Tanács tájékoztatóiban, tudományos osztályonkénti bontásban is.

oldal tetejére

MTMT regisztráció, publikációk felvitele

A Szent István Egyetem PhD hallgatói az MTMT oldalán önállóan regisztrálhatnak a rendszerbe. A regisztráció során kérjük, mindenképpen jelölje meg a hierarchiában, hogy melyik doktori iskola hallgatója. Az intézmény kiválasztásának módja: a munkahely megnevezésénél a legördülő listából a Szent István Egyetem kiválasztása után a [teljes hierarchia] feliratra kattintva lehet a hierarchiát megjeleníteni és a megfelelő doktori iskolát kiválasztani.

A regisztrációt az SZIE intézményi MTMT adminisztrátora hagyja jóvá, erről elektronikusan kap értesítést a megadott e-mail címre 2 munkanapon belül. Ha 2 munkanapon belül nem kap erről e-mail értesítést, akkor forduljon az intézményében megbízott adminisztrátorhoz a regisztráció elvégzéséhez.

A közlemények bevitelének javasolt sorrendje a következő:

  • Társszerzők által felvitt közlemények magamhoz rendelése.
  • Importálás adatbázisokból. Következő lépésként érdemes ellenőrizni, hogy a feltöltendő publikáció megtalálható-e a WoS, Scopus és a Matarka multidiszciplináris adatbázisok valamelyikében.
  • Kézi közleményfelvitel, amennyiben a publikáció nem található meg az adatbázisok egyikében sem.

Az adatfelvitelhez kapcsolódó kéréseikkel és kérdéseikkel a kari adminisztrátorokat kereshetik.

oldal tetejére

PhD dolgozatok kezelése a Könyvtárban
A sikeres doktori fokozatszerzést követően a doktori disszertációk egy nyomtatott példánya doktori iskolától függően az Egyetem valamely szakkönyvtárában, elektronikusan pedig DOI azonosítóval történő ellátás után a Szent István Archívumban kerül elhelyezésre. A disszertáció bibliográfiai adatait, amennyiben a hallgató azt még nem rögzítette az MTMT-ben, az intézményi adminisztrátor feltölti. Ha már szerepel az MTMT-ben, akkor adminisztrátori ellenőrzésen megy át a tétel. A DOI azonosítók élesítését követően ezek az MTMT tételek a jelenlegi szabályozás alapján hitelesítésre és zárolásra kerülnek a rendszerben.
 
A Szent István Archívumba 2001 óta feltöltött doktori disszertációk elektronikusan elérhetők a Országos Doktori Tanács honlapján keresztül is. A keresés ezen az oldalon intézmény, tudományág, szerző neve, dátum szerint is lehetséges.