Magyar nyelvű online Web of Science tréningek februárban

Az EISZ és a Clarivate Analitycs szeretettel vár minden érdeklődőt a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát bemutató magyar nyelvű online tréningsorozatra. A 45-60 perc hosszúságú, magyar nyelvű képzéseken a Webex online platformon lehet részt venni.

Választható tréningek:
 
Hogyan segíti a bibliográfiai segédprogram a tudományos irodalom hivatkozását, avagy az EndNote Online bemutatása, 2019. február 12. kedd, 9.00
 
Ez a rövid webinárium bemutatja, hogyan segíti az EndNote Online a tudományos szakirodalom hivatkozását, és hogyan készíthetünk percek alatt helyesen formázott irodalomjegyzéket. Az előadó megmutatja, hogyan alakíthatunk ki saját fiókot, milyen módszerekkel és forrásokból gyűjthetünk szakirodalmat és hogyan oszthatjuk meg másokkal az összegyűjtött publikációkat.
Regisztráció
 
Mely folyóiratokban publikáljak?, 2019. február 25. hétfő, 9.00

A Journal Citation Reports a folyóiratok összehasonlítására szolgáló eszköz, amely különféle mutatókat biztosít a folyóiratok értékelésére. Az előadó bemutatja, hogyan azonosítjuk egy-egy tudományterület legfontosabb folyóiratait, és hol érjük el a kvartilis adatokat (Q1, Q2, Q3 és Q4). Az előadáson megismerkedhetünk az egyes mutatószámokkal, amelyek lehetőséget nyújtanak a folyóiratok összehasonlítására.
Regisztráció

 
A szupercikk a Web of Science platformon: több adatbázisból származó részletes rekordok használata, 2019. február 26. kedd, 9.00
 
Ez a webinárium a több adatbázisban egyszerre történő keresést mutatja be a Web of Science platformon, amelynek használatával még pontosabban térképezhetjük fel a tudományos szakirodalmat egy-egy témakörben. A webinárium a teljes platformon elérhető keresési lehetőségeket, illetve elemző eszközöket mutatja be.
Regisztráció