MTMT hírek

Egyesült a ResearcherID és a Publons

2019. április 15-től minden nyilvános ResearcherID profil automatikusan átkerült a Publons felületére. A szerzőknek ezzel kapcsolatban nincs teendőjük függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e már ResearcherID és/vagy Publons profillal.
A Publons profilon egy új, javított környezetben követhetők nyomon a publikációk, a hivatkozások, menedzselhetők a Web of Science rekordok, valamint a tudománymetriai mutatók mellett a bírálói munka is nyilvántartható.

magyar

MTMT2 átállás

Az előzetesen meghirdetett ütemterv szerint 2018. november 1-jén elindult az MTMT2.
 
Az MTMT2 átálláshoz kapcsolódóan Egyetemünk oktatói számára csoportos képzési alkalmakat és személyes konzultációs lehetőséget is biztosítunk. A képzési lehetőségekől bővebb információt a http://lib.szie.hu/mtmt2-kepzesek oldalon olvashatnak.
 

magyar

Az MTMT új szoftverére való átállás

Az MTA Könyvtár és Információs Központ közleménye szerint az MTMT új szoftverére való átállás elvégzésére az MTMT Koordinációs Testület  a 2018 október 1-től november 30-ig terjedő időszakot jelölte ki.
Legfeljebb 1 hónap hosszúságú lehet az az időszak, amikor nem lehet adatot rögzíteni az adatbázisban. Az MTMT jelenlegi adatbázisa a leállást követően továbbra is elérhető lesz, de csak keresésre, illetve az akadémikus jelöltek publikációs listáinak ellenőrzésére fog rendelkezésre állni.

A leállás tervezett ideje 2018 október 1.

magyar

WoS automatikus idéző import

Tájékoztatjuk Oktatóinkat, Kutatóinkat, hogy 2018. augusztus 14. és augusztus 24. között az MTMT Központ lefuttatta az MTMT-ben a következő WoS-XML automatikus idéző importot.
Az import során bekerült idézők jelölése, ellenőrzése folyamatban van.

magyar

Tájékoztató a Frascati-rendszerű tudomány-rendszertani osztályozás bevezetéséről a Magyar Tudományos Művek Tárában

A tudomány-rendszertani osztályozás Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) való bevezetéséről 2018. február 21-én megbeszélést tartottak az MTA Doktori Tanács és az MTA Könyvtár és Információs Központ (MTA KIK) képviselői:
 
magyar

Oldalak