E-learning

Az E-learning felületen érhetik el az egyetem hallgatói a tantárgyaikhoz kapcsolódó kurzusokat, az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Emellett a Moodle E-learning Portál kommunikációs fórumként is szolgál a hallgatók és az oktatók között.
 
 
Tartalomjegyzék:
 
 
Első bejelentkezés
Az e-learninget ugyanazzal a felhasználónévvel (neptun azonosító) és jelszóval érik el az egyetem polgárai, mint a többi központi azonosítást használó szolgáltatást (pl. webmail, eduroam, honlapok,  központi géptermek).
Amennyiben még nem történt meg, az első bejelentkezéshez a felhasználónév és a jelszó aktiválása szükséges a joker.szie.hu oldalon. A joker.szie.hu oldalra a Neptun-kóddal (SZIE azonosító), és jelszóként a "Ne" szócska és a születési dátum 8 számjegyével (Pl.: Ne19940315) lehet bejelentkezni. A bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót. Innentől fogva az e-learning és a fennebb említett rendszerekbe a Neptun-kóddal és a már megváltoztatott jelszóval lehet belépni. A jelszócsere a Neptun rendszert nem érinti.
 
A Portál kezdőoldalán az első lépésekhez tanulói tájékoztató található magyar és angol nyelven.
Sikertelen belépés - Elfelejtett jelszó
Sikertelen belépés esetén a felhasználók az Informatikai Igazgatóság helpdesk szolgálatán, a helpdesk@szie.hu címen kérhetnek segítséget.
E-learning használata hallgatóknak
 
A Kurzusok keresésével megjeleníthető a felvenni kívánt kurzus, melyhez hozzáférni általában az oktatótól kapott beiratkozási kulccsal lehet.
Ha egy hallgató egyszer felvett egy kurzust, akkor az adott kurzus mindig megtalálható a kezdőoldal, az Irányítópult/ Kurzusaim menüpont alatt.
 
BigBlueButtonBN - Virtuális osztályterem
 
 
E-learning használata oktatóknak
Az Egyetemi E-learning Portálon elindult az E-learning használata oktatóknak című online kurzus, amely a felülettel először ismerkedő és a már aktív szerkesztő tanárok számára is hasznos segédleteket tartalmaz.
A szöveges útmutatók és a videók a belépéstől kezdve a kurzus szerkesztésén keresztül a különböző taneszközök beállításáig és használatáig ismertetik a rendszer nyújtotta lehetőségeket, amivel a portálon történő gyorsabb és hatékonyabb eligazodásban kívánjuk támogatni az egyetem oktatóit.
 
A beiratkozás kötelezettséggel nem jár, a célunk, hogy a felhasználói segédletek szükség szerint bármikor elérhetőek legyenek a résztvevők számára.
 
A kurzus elérésének a menete:
  1. Lépjen be az egyetemi E-learning Portálra, melyhez használja az egyetemi azonosítóját, és a hozzá tartozó JoKeR-en beállított jelszót, amit a többi egyetemi rendszerhez is használ.
  2. Klikkeljen rá vagy másolja be a böngészőjébe a következő linket, ami a kurzus felületére irányítja: https://elearning.szie.hu/course/view.php?id=2066
  3. Írja be a beiratkozási kulcsot, melyet az elearning@szie.hu címen igényelhet.
 
BigBlueButtonBN - Virtuális osztályterem
 
 
 
 
Teams értekezlet a Moodle-ban
Cimke tananyag létrehozásával, vagy Közleményekben új téma hozzáadásával, a szövegbe való belinkeléssel hozható létre.
 
 
 
Személyes módszertani segítség oktatók számára

Egyetemünk oktatói számára személyes módszertani segítséget is nyújtunk az e-learning rendszer használatában. Lehetőség szerint a vírushelyzetre való tekintettel képernyőmegosztással, telefonon. Személyes segítség korlátozottan, csak előzetes időpont egyeztetéssel érhető el.
 
Az e-learninggel kapcsolatos kérdésekben (belépést, jelszót kivéve) az elearning@szie.hu e-mail címen kérhetnek segítséget, vagy egyeztethetnek időpontot.
 
Elérhetőségek:
 
Nem belépéssel kapcsolatos kérdések:

E-mail cím:  elearning@szie.hu
 
Gyulai Judit (Gödöllői Campus): +36-28-522-000/1177
Fónai Nikolett (Kaposvári Campus) +36-82-505-800/1302