Web of Science tréningek májusban

Májusban is folytatódik a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát bemutató magyar nyelvű online tréningsorozat a A Web of Science Group és a Clarivate Analytics szervezésében. A 45-60 perc hosszúságú, magyar nyelvű képzéseken a Webex online platformon lehet részt venni.

Választható tréningek:

Álljon az óriások vállán: fedezze fel a jelentős kutatásokat Eugene Garfield hivatkozás-hálózatával
2019. május 20. (hétfő), 9.00
Eugene Garfield megváltoztatta a kutatásokról alkotott gondolkodásmódot, amikor feltárta a hivatkozás- hálózatokat – amely összekapcsolja az ötleteket, koncepciókat és szerzőket. Bemutatjuk, hogyan használhatjuk fel a hivatkozási hálózatok erejét a Web of Scienceben, és hogyan tárhatjuk fel a kutatásokat, amelyek előremozdítják a tudományos útjukat az innováció és a felfedezés felé.
Regisztráció

Együttműködni vagy sem? Ez itt a kérdés
2019. május 21. (kedd), 9.00
Befolyásolja az együttműködés a tudományos hatást? Kivel kellene együttműködnöm? Tudom értékelni a múltbeli együttműködést? Mi a helyzet az iparral való együttműködéssel? Nézzük meg, hogyan kaphatunk választ ezekre a kérdésekre.
Regisztráció

Nyílt hozzáférésű tartalom keresése, használata és elemzése: amit a nyílt hozzáférésről tudni kell
2019. május 22. (szerda), 9.00
A Web of Science-ben könnyű azonosítani az Open Access tartalmat. Tudta, hogy öt különböző verzióját is megtalálja az OA tartalomnak? Hogyan lehet egy kattintással eljutni az OA teljes szövegekhez? Tudjuk elemezni az OA tartalom hatását? Csatlakozzon szakértőinkhez, akik megválaszolják ezeket a kérdéseket.
Regisztráció